Menu

Een droom die niet uit dreigt te komen…

Geplaatst op 03 okt 2019
Door:

Vandaag de dag nog gaat een groot aantal kinderen niet naar school. Zonder onderwijs kan Nathalie (14) uit Congo niet waarmaken waar ze van droomt: dokter worden.

Nathalie wil later dokter worden. Maar het is niet vanzelfsprekend dat die droom uitkomt. In haar provincie kan één op de drie mensen niet lezen en schrijven en dertien procent van de meisjes is nog nooit naar school geweest. Onderwijs kan de basis leggen voor Nathalies toekomst – en die van vele andere kinderen.

Voor veel kinderen als Nathalie, die opgroeien in een conflictgebied, is naar school gaan onmogelijk. Met uw steun zorgt ZOA voor goed onderwijs en een veilige leeromgeving. Geeft u hen een kans hun toekomstdromen waar te maken?

Ja, ik wil helpen!

ZOA’s kijk op onderwijs
Onderwijs is een essentieel onderdeel van ZOA’s werk. Maar dat houdt meer in dan scholen bouwen en leraren trainen. We werken aan een volledige aanpak, waarbij niet alleen kennis maar ook een veilige omgeving centraal staat. Bijvoorbeeld dat kinderen met een gevulde maag op school zitten, een veilige thuisbasis hebben en trauma’s op een goede manier verwerken.

www.zoa.nl