GlobalRize biedt bijbelcursus op internet aan

GlobalRize, de organisatie voor internetzending, heeft een gratis bijbelcursus via internet gelanceerd. Na twee weken hebben ruim 600 studenten zich voor de cursus ingeschreven. In 15 lessen gaan ze de belangrijkste verhalen uit de bijbelse geschiedenis door. Iedere les wordt afgesloten met een aantal kennisvragen en een aantal reflectievragen. Iedere student krijgt een mentor toegewezen die hierover met hem in gesprek gaat.

De eerste 30 studenten, waaronder een aantal niet-christenen, hebben inmiddels alle lessen afgerond. Enkelen zijn gewezen op een kerk bij hen in de buurt. Een boeddhistische student in Bangladesh vroeg om contact met een kerk in zijn stad. Binnen twee dagen was een kerk opgezocht, waren de predikant en de student met elkaar in contact gebracht, en liet de student weten dat hij zondag naar de kerk zou gaan om er te spreken over de doop.

De komende tijd verwacht GlobalRize op deze manier duizenden studenten dieper inzicht in Gods Woord te kunnen geven. De Spaanse en de Thaise versie van de cursus zullen in de nabije toekomst gelanceerd worden, waarna ook andere talen zullen volgen.

Nadere informatie: Harry Raaphorst, hoofd cursussen, 06-46354560.
www.globalrize.nl
Global Rize