Menu

Help Papoea-Nieuw-Guinea na de aardbeving

Meer dan 150.000 inwoners van Papoea-Nieuw-Guinea werden de afgelopen week slachtoffer van een reeks zware aardbevingen. Noodhulp van enige omvang blijft tot nu toe uit, omdat het afgelegen gebied zeer moeilijk toegankelijk is. Wycliffe Bijbelvertalers start daarom een noodhulpactie.

Tien dagen na de eerste aardbeving is de omvang van de ramp nog steeds moeilijk te duiden, stelt onze directeur Bram van Grootheest van Wycliffe Bijbelvertalers Nederland. “Vast staat wel dat overal in het gebied sprake is van grote aardverschuivingen. Door de traditionele bouwwijze valt de schade aan gebouwen mee; het grootste risico zit nu in de water- en voedselvoorziening en de levensgevaarlijke situaties op instabiele berghellingen.”

Noodhulp
Vanuit het aardbevingsgebied ontvangt Wycliffe vooral signalen van een tekort aan water, voedsel en medicijnen. “Die nood willen we nu als eerste lenigen. Samen met hulporganisatie MAF leggen we contact met de dorpen die nog bereikbaar zijn en brengen we eerste levensbehoeften.” Van Grootheest realiseert zich dat het bieden van noodhulp geen dagelijks werk is voor zijn collega’s ter plekke. “Maar we kijken om ons heen en constateren: er is niemand anders om het werk te doen. De overheid is niet in staat het gebied te bereiken, en andere buitenlandse organisaties zijn er in het gebied nauwelijks te vinden. Dankzij onze kennis van het gebied en de goede relaties met de lokale bevolking kunnen we nu snel noodzakelijke hulp bieden.”

Lees verder en doneer


www.wycliffe.nl