Menu

Kandidaat Huibert van Noort

Kandidaat Huibert Noort stelt zich in dit artikel aan u voor:

Mijn naam is Huibert van Noort en ik ben 42 jaar. Ik had de studie theologie wel eerder op willen pakken, maar God heeft mijn leven anders geleid. Daar ben ik Hem dankbaar voor. Ik heb in het verleden langere tijd gewerkt als meubelverkoper en ambulant woonbegeleider in de GGZ.

Hiernaast staat een foto van ons gezin (vakantie 2016). Ik sta op de achtergrond. Dat past bij mij. Ik ben een rustig persoon, gericht op verbinden en op relaties. Bij vlagen ben ik creatief en ik denk vaak in beelden.

Tijdens de studie heb ik gemerkt dat mijn kracht ligt bij pastoraat en preken. Die onderdelen van het predikantschap hebben zich rechtstreeks verbonden met mijn hart. Door de verschillende stageonderdelen ben ik er inmiddels achter dat ik ook als het gaat om catechese en gemeenteopbouw gaven heb.

In een gemeente zou ik aan de slag willen als voltijd of deeltijd predikant. Ik sta open voor alles wat God door een beroep van een gemeente op mijn weg plaatst. Ik vertrouw Hem daarin de leiding toe en houd daarbij rekening met de behoeften van een gemeente en mijn indruk van sfeer en ontvangst.

In de GKv Kampen-zuid heb ik op allerlei manieren deelgenomen aan het kerkelijk leven, nu als wijkwerker en in een bijbelkring. Mijn hobby’s zijn klussen, lezen en motorrijden (al is mijn motor helaas ter ziele). Ik mag ook graag een mooie tuin onderhouden en houd van gezelligheid, met op zijn tijd een sigaar en een glas whisky.

 

H. (Huibert) van Noort, Kampen
E. huibertvannoort@gmail.com