Menu

Kandidaat T. Wendt

DSCN2598Mijn naam is Teun Wendt. Ik ben 33 jaar en sinds een tijdje afgestudeerd in Kampen en beroepbaar gesteld door de classis Zwolle. Ik hou van mijn vrouw (Janneke, 30) en mijn twee dochters Kristel (3) en Maaike (1). Daarnaast doe ik graag aan sport en knutsel ik soms aan m’n computer. Ik vind ontdekken en leren en creatief bezig zijn ook leuk om te doen.

Voor ik ging studeren in Kampen aan de Theologische Universiteit heb ik 5 jaar als leerkracht op twee basisscholen in de omgeving van Zwolle gewerkt. Ik mocht daar werken met de kinderen van groep 7 en 8. Ook tijdens mijn studie ben ik dat werk steeds blijven doen. Ik vind het werken met kinderen erg leuk en wilde het pas loslaten als ik ergens als predikant aan de slag kan.

Want ik koos ervoor om toch een andere kant op te gaan. Als leerkracht was ik vooral geïnteresseerd in hoe kinderen ‘in hun vel zaten’. Ik praatte met ze en probeerde ze te helpen. Zo bouwde ik een relatie met ze op en vandaaruit kon ik ze helpen, bijsturen, enthousiasmeren – en ik denk dat ik zo ook zal zijn als predikant. Ik hou van contact met mensen en luister graag naar hun verhalen. Ik ben geïnteresseerd in wat hen bezig houdt. Vanuit dat contact probeer ik mensen enthousiast te maken, te stimuleren en te inspireren. En dat alles vanuit de bron van ons leven: God die door Jezus Christus onze Vader wil zijn.

Ik wil zo ook verschillende (werk)groepen in de gemeente aansturen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan missionaire voortrekkers, catecheseteam, jeugdwerkers e.d. Ik zie mijzelf als iemand die de richting probeert te wijzen die de Bijbel wijst.

Ik heb zin om in de kerk aan het werk te gaan!

Teun Wendt, Kampen
E. teunjanneke@gmail.com
T. 038 7510824 of 06 1568 6048

Curriculum Vitae Teun Wendt