Menu

Kerkinterieurs in Nederland

kerkinterieursEen vast onderdeel van onze vakantie in het buitenland is voor velen een bezoek aan een kerk. Maar Kerkinterieurs in Nederland laat zien dat de rijkdom van het Nederlandse kerkinterieur minstens zo indrukwekkend en divers is. Kenmerkend is de middeleeuwse kerk met een protestantse inrichting. En er zijn ook barokke schuilkerken, uitbundig gedecoreerde negentiende-eeuwse katholieke kerken, en strakke naoorlogse kerkinterieurs. In alle perioden van de geschiedenis zijn de beste kunstenaars, interieurarchitecten, beeldhouwers, houtsnijders en schilders ingeschakeld om Nederlandse kerken van binnen te verfraaien.

Kerkinterieurs in Nederland is het nieuwe standaardwerk over het Nederlandse kerkinterieur. Het boek belicht de 100 meest opmerkelijke interieurs van kerken verspreid over het hele land en in alle gezindten. Op maandag 20 juni heeft Marc de Beyer, hoofd van de afdeling Erfgoed in Kerken en Kloosters, het eerste exemplaar overhandigd aan minister Jet Bussemaker en de vertegenwoordigers van de Nederlandse kerkgenootschappen.

De kerkinterieurs worden door meer dan 50 specialisten beschreven en zijn door fotograaf Arjan Bronkhorst subliem in beeld gebracht. Kerkinterieurs in Nederland wordt uitgegeven door WBOOKS en kost € 49,95. Het boek verschijnt op 21 juni. U kunt het bestellen via de website van WBOOKS.