Menu

Kinderbijbelverhalen

Op de videosite Youtube.com is van alles te vinden, ook kinderbijbelverhalen. De kanalen De Bijbel voor kids en Kinderbijbelverhalen bieden video’s met Bijbelverhalen voor Nederlandse kinderen. Het kanaal Pixel Heart Bible speelt de Bijbelse verhalen in Minecraft na.

Youtubekanaal Pixel Heart Bible heeft de ark van Noach nagebouwd in Minecraft en daarvan een video gemaakt. Varkens, giraffen en leeuwen in de blokkerige stijl lopen rondom een grote boot, gemaakt van vijftig Minecraftblokken breed. De camera zweeft de ark binnen, waar Noach te zien is. Een voice-over vertelt grote delen van het ­verhaal, en af en toe mag Noach iets zeggen. Als het water de ­Minecraftwereld overstroomt, is het even spannend of de ark wel blijft drijven.
De kinderbijbelverhalen van Pixel Heart Bible hebben mede door de muziek en de blokkerige stijl een vrolijke, lichtvoetige stijl. Naast Noach, is ook het verhaal van David en Goliat en het paasverhaal te vinden. De makers willen nog meer Bijbelse geschiedenissen toevoegen aan hun collectie. Alle video’s zijn in het Engels.

Kinderbijbelverhalen
Kinderbijbelverhalen is een Youtubekanaal van Michiel Erdtsieck. Ook hij leest Bijbelverhalen voor bij zelfgemaakte tekeningen. Zijn tekeningen en vertelstijl zijn geschikt voor een iets jonger publiek, kinderen in de kleuterleeftijd. Dit kanaal is te bekijken met de woorden ‘gratis webversie’ in beeld. Wie dat niet wil, kan de video’s voor 5 euro per stuk downloaden via de website.

De Bijbel voor kids
In 2014 kwam de eerste video over de schepping online op het kanaal De Bijbel voor kids. Dennis van Paassen schrijft deze verhalen aan de hand van verschillende Bijbelvertalingen, zoals de NBV, de Bijbel in Gewone Taal en de Willibrordvertaling. De video’s beginnen als een vlog, waarin Dennis de kinderen van harte welkom heet. Op een pakkende manier leest hij de verhalen voor.