Menu

Koningsdag 2017

Koningsdag is een nationale feestdag op de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Deze dag staat in het teken van nationale saamhorigheid en wordt gevierd met een volksfeest met allerlei activiteiten en vrijmarkten. De koninklijke familie bezoekt op deze dag ook altijd een aantal plaatsen in het land, waar ze door grote groepen mensen toegezwaaid worden.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn donderdag 27 april 2017 aanwezig bij de viering van Koningsdag in de gemeente Tilburg. Burgemeester Noordanus: “We zijn enorm blij en vereerd dat we de koninklijke familie op Koningsdag in onze gemeente mogen ontvangen. Tilburg is een stad van mensen en verbinding. We gaan er dan ook samen met, door en voor de stad een onvergetelijke feestdag van maken. Een dag waarop we laten zien wat we als stad en als regio te bieden hebben.”

Koningsdag
Koningsdag heet zo sinds 2014 en wordt jaarlijks gevierd op 27 april, de verjaardag van koning Willem-Alexander. Voorheen werd de feestdag gevierd op 30 april en daarvoor op 31 augustus en stond die bekend als Koninginnedag (1891-2013) en daarvoor als Prinsessedag (1885-1890). In 2017 wordt Koningsdag groots gevierd want de koning wordt 50 jaar.

Op zijn 50ste verjaardag brengt hij niet alleen een bezoek aan Tilburg, maar wil hij dineren met mensen die op dezelfde dag als hij een bijzondere verjaardag vieren. Hij nodigt maar liefst 150 Nederlanders uit. Het diner vindt plaats op vrijdagavond 28 april, de dag ná Koningsdag. Na het diner is het paleis vijftig uur onafgebroken geopend voor publiek. Vanaf 22.00 uur is dan in het Koninklijk Paleis ook een bijzondere programmering te zien die te maken heeft met het leven de afgelopen 50 jaar in Nederland.