Menu

Learning Community jeugdwerkers

Praktijkcentrum hoopt in samenwerking met LEF (onderdeel van de Navigators) in september 2015 te starten met de Learning Community. De Learning Community kan (naast de catechese) een innovatief alternatief zijn voor de jeugdvereniging waarin het bouwen aan relaties met jongeren centraal staat. Het is een tweejarig leertraject waarin jeugdwerkers leren hoe ze kunnen bouwen aan een cultuur van discipelschap en missionair zijn in het jeugdwerk.

Jongeren die het belang van eerlijke geloofsgesprekken ervaren en zo’n gesprek vervolgens ook met hun niet-christelijke vrienden in de Starbucks of kroeg durven aangaan. Of jongeren die de kracht van gebed ontdekken en samen wekelijks voor hun klasgenoten gaan bidden. Jongeren die vanuit hun relatie met God ontdekken hoe zij relevant aanwezig kunnen zijn in hun leefomgeving. Welke jeugdwerker wil dit nu niet. Maar is dit niet een onmogelijke droom?
Wij denken van niet. Wij zien jeugdwerkers die vol passie actief zijn. Jeugdwerkers die verlangen naar verdieping van het jeugdwerk en aansluiting willen vinden bij de groeiende groep jongeren die verlangen naar bezieling.
Wij willen jeugdwerkers die passie hebben om het jeugdwerk te verdiepen en jeugdwerkers die pijn voelen, omdat ze merken dat het vaak niet lukt om jongeren, maar soms ook zichzelf te motiveren om met God bezig te zijn, ondersteunen.
Daarbij willen we ruimte geven aan methodiek die de woorden evangelie, (alledaagse) spiritualiteit en gemeenschap centraal stelt.

 

Lees hier verder…

praktijkcentrum