Menu

Liederen voor Oud & Nieuw

LiedPsalm 90 en Psalm 91 zijn vertrouwde psalmen voor de kerkdienst van oudejaarsavond. Zing in de komende dienst van 31 januari daarom eens Psalm 91 maar dan anders. In het nieuwe Liedboek staat als 91a een lied dat de titel heeft In Gods schaduw.
In drie coupletten is hier de psalm samengebald. Het zijn drie prachtige strofen met zinnen als ‘Zoek je bij Hem een onderkomen, dan wordt zijn vrede jou tot brood’. En: ‘God legt zijn vleugels van genade beschermend om je heen’. En ook: ‘Duizenden doden kunnen vallen, – jij blijft geschreven in Gods hand’. En dat alles op een warme en aansprekende melodie.

Lied van de Maand januari
Voorbij kerststal en  kribbe verschijnt er een nieuwe ster aan het firmament. Er reizen bijzondere bezoekers af naar Jeruzalem. Een twaalfjarige doet gekende intellectuelen versteld staan, een vreemde vogel uit de woestijn kondigt de messias aan, een nieuwe rabbi verzamelt leerlingen. En dan is daar die bruiloft in Kana, waar de nieuwe rabbi water in wijn verandert. Voorbij kerststal en kribbe wordt duidelijk wie hij is en waar hij vandaan komt: ‘Dit heeft Jezus gedaan als eerste wonderteken. Hij toonde zo zijn grootheid en zijn leerlingen geloofden in hem’.

Het lied van de maand januari gaat over dit wonder, waarmee de timmermanszoon uit Nazaret liet zien wie hij was. Lees hier de korte toelichting of lees meer over het Lied van de Maand.
steunpunt Liturgie