Livestreams kerken

De ouderwetse kerktelefoon wordt steeds vaker vervangen door livestreams via internet. Op dit moment zendt ruim 60% van de Zeeuwse kerken audio uit via internet. Vooral het afgelopen jaar is er veel vraag naar het streamen van beelden. Omroep Zeeland schreef hierover vorig jaar een artikel:  ‘Trend in de kerk: thuis live meekijken’ en plaatste daarbij een leuk filmpje. Ga naar Omroep Zeeland en bekijk het filmpje.

Vaarwel ISDN kerktelefoonaansluiting
De ISDN( Integrated Services Digital Network) telefoonaansluiting van KPN is door modernere techniek ingehaald en wordt per 1 september 2019 verandert in telefonie via internet VOIP (Voice over Internet Protocol). Per 1 september 2019 stopt KPN met leveren van ISDN, bestaande aansluitingen worden tot 1 september 2021 wel onderhouden. De LOK adviseert kerken die nu nog gebruik maken van een ISDN aansluiting deze voor deze datum te wijzigen in een internet aansluiting. Hun ISDN telefoonaansluiting wordt met behoud van nummer over gezet naar een VOIP verbinding via het modem van de internet aansluiting.
Lees het hele artikel of ga naar de website van KPN.

Volg meer nieuws van DE LOK – Adviseur en belangenbehartiger voor audio- en videotechniek in kerkgebouwen, en meld u aan voor onze nieuwsbrief: www.delok.nl

De LOK
De LOK is een vereniging die deskundig en onafhankelijk adviseert, keuringen verricht, kennis overdraagt en de belangen van haar leden behartigt waar het betreft kerktechnische zaken. Denk hierbij meer specifiek aan de aspecten beeld, geluid en ringleidingen.
Het doel van de LOK is de realisatie van een ongestoorde, duidelijke en natuurgetrouwe weergave van geluid en beeld in kerkgebouwen en bij mensen die op afstand daarmee verbonden willen zijn.

Is uw geluids- of videoinstallatie aan vernieuwing of vervanging toe? Wat is voor uw kerk het meest geschikt? Waar moet een ringleiding aan voldoen? Kan mijn installatie gekeurd worden? Is training van vrijwilligers mogelijk? Laat u daarover onafhankelijk adviseren door de LOK. Projectbegeleiding is mogelijk. De LOK is er voor u.