Nader Bekeken – Houd het huwelijk hoog

Nader Bekeken - januari 2015

Nader Bekeken – januari 2015

In het nieuwe nummer van Nader Bekeken voert ds. Pieter Niemeijer een sterk pleidooi om inzake man/vrouw en kerk veel meer te denken vanuit het huwelijk. Hij geeft daarbij argumenten en trekt diverse conclusies. Verder:

Is het nog wel van onze tijd om gereformeerd te denken, nu zuilen afbrokkelen en Godsbeelden veranderen, vraagt drs. Balten Pieter Hagens zich af.

God regeert de wereld, zijn heerlijkheid is blijvend. In de eerste maand van het nieuwe jaar een bemoedigend artikel van ds. Johan Vos.

Ds. Jan Wesseling laat zien wat het inhoudt dat God liefde is.

Dr. Frans Wisselink verdiept zich in de verschillende weergaven van de teksten over Jozef als Jezus’ vader.

Over Opwekkingsliederen is veel te zeggen, zowel in positieve als negatieve zin, aldus opnieuw ds. Jan Blok.

De column van ds. Rufus Pos gaat over tolerantie en hoe tolerant de tolerante mens van nu nog is.

Ds. Hans de Wolf bespreekt de dissertatie van dr. Jaap Doedens over zonen van de goden en dochters van de mensen.

En in de Persrevue geeft ds. Perry Storm aandacht aan IS in 2015, aan de persoonlijke kijk van een NGK-predikant op zijn kerken en aan het wonder van de preek.

Voor meer informatie of voor een abonnement, zie www.woordenwereld.nl.