Nieuw nummer Gereformeerd Kerkblad

gkb-oktober-2016-inhoudIn kerkelijk leven gaat het over misbruik in de kerk. Er is in de samenleving en in de kerk veel veranderd in de afgelopen decennia rond onze houding tegenover grensoverschrijdend seksueel gedrag. Tegen misbruikzaken uit het verleden kijken we nu heel anders aan. Rutger Heij schrijft er over.

In de schijnwerper een artikel van ds Jan Kuiper naar aanleiding van het M/V congres in Nijkerk. Tussen waar we zeggen voor te staan en de praktijk kan zomaar een kloof komen. De deputaten voor dit onderwerp hebben dat in ieder geval aangevoeld: zij wijzen in hun eerste rapportage erop dat hoe de beslissing straks ook valt, dit voor alle partijen pijn oplevert.

In kerk onderweg de start van vijfhonderd jaar Reformatie. Veel aandacht gaat daarbij uit naar de persoon en het werk van Maarten Luther, die verantwoordelijk was voor de vijfennegentig stellingen. En zoals wel vaker gebeurt met mensen die in de belangstelling staan, wordt hij de hemel in geprezen én de grond in gepraat.

Dit en meer in het nieuwste nummer van het Gereformeerd kerkblad. Kijk voor meer op www.gereformeerdkerkblad.nl