Nieuwe (gratis) videolessen online!

Weetwatjegelooft.nl, het online kennisplatform, biedt predikanten, kader en gemeente toegang tot vorming en toerusting.

Ruim 200 videolessen, 100 docenten en een rijke variatie aan thema’s: Weetwatjegelooft.nl biedt waardevolle bijbelse, theologische en praktische vorming en toerusting voor zowel kader als leden van kerken.

Nieuwe (gratis) videolessen:

Cursus Dogmatiek voor iedereen
Bekijk nu gratis les 1 over ‘Dogmatiek en geloof’

Wat geloven wij als christenen? Dáárover gaat deze videocursus Dogmatiek voor iedereen. De twaalf lessen zijn gebaseerd op het gelijknamige boek van Almatine Leene en Wim Markus. Belangrijke thema’s van het christelijk geloof komen op een toegankelijke wijze aan bod.

Bekijk de eerste les gratis: Inleiding: dogmatiek en geloof. De komende weken zullen de andere lessen online verschijnen.
weetwatjegelooft.nl/dogmatiek

Videocursus Sterven in Bijbels licht
Alle 7 lessen nu online

De cursus ‘Sterven in Bijbels licht’ – bestaande uit zeven videolessen – is opgenomen tijdens de gelijknamige TUA-themadag op 7 november 2015. Een ernstig en actueel onderwerp dat daarnaast ook veelbelovende perspectieven opent. Deze cursus wil de bezinning op aspecten rondom het sterven stimuleren. De teksten van de colleges zijn gepubliceerd in de reeks Apeldoornse Studies.

weetwatjegelooft.nl/sterven

Videoserie
Mijn God geneest
Wonderen van genezing en christelijk geloof

Praktijken rondom gebedsgenezing roepen veel theologische vragen op. Reden voor de Vrije Universiteit Amsterdam en de Theologische Universiteiten Apeldoorn en Kampen in november 2017 een studiedag te houden over gebedsgenezing: ‘Mijn God geneest – wonderen van genezing en christelijk geloof’. In deze videoserie zijn alle columns (2) en lezingen (6) van de studiedag opgenomen. Bekijk de lezing van Stefan Paas – Geneest God? – empirie en theologie – gratis.

Cursus: weetwatjegelooft.nl/mijngodgeneest

Lees gratis het interview met Hans Burger ”Gebedsgenezing is een kwestie van betekenisvol oplappen’ op CIP.nl