Menu

Nieuws van Steunpunt Bijbelstudie

Diversiteit
Heeft u ook zo genoten van de Bijbelstudiedag? Een mooie dag waarin gedacht werd over verscheidenheid. Misschien ligt het aan mij, maar ik heb het vermoeden dat we binnen onze kerken meer en meer ruimte maken voor verscheidenheid. Het woord zelf biedt ook de nodige ruimte voor diversiteit: verscheidenheid kan op talloze manieren.
lees meer

Bijbelstudiedag
‘Omgaan met verscheidenheid’ was het thema van de Bijbelstudiedag 2018. Op 17 april waren er ca 550 mensen in het zonovergoten Haren.

Kijk deze dag terug via onze website.

Op deze dag werd de nieuwste Gemeenteschets gepresenteerd. Downloaden of bestellen.

Leven na D-day
Wat zeggen jou Hemelvaart en Pinksteren? Natuurlijk weet je als goed christen wat er pakweg 2000 jaar geleden gebeurd is. Maar hoe blij word je ervan? Wordt je geloof er sterker door?

Zou je geloof sterker worden als je Jezus echt kon zien? Of als je even in de hemel kon kijken? Het zijn eigenlijk lege vragen, want je weet dat het nu nog niet kan.

Lees verder in de webapp

Meer materiaal over Hemelvaart op de wesite van Opkijken.nl

Samen voor verbinding
Ruim 30% van de ouderen is eenzaam. Juist in een levensfase waarin zelfredzaamheid terugloopt en de steun van anderen hard nodig is, overheersen gevoelens van verlatenheid en eenzaamheid. LPB media (voorheen Luisterpost | Bralectah) komt in actie tegen eenzaamheid en voor verbinding. De kracht van verbinding is te vinden in het samenzijn! #samenvoorverbinding

Psalmen lezen met Sons of Korah
Vanaf 23 mei toert de populaire Australische band Sons of Korah door Nederland. Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft een digitaal 7-daags psalmenleesrooster, met over elk van deze psalmen een vlog van leadzanger Matthew Jacoby, tevens theoloog en filosoof.
Lees meer

Agenda en tips
14/05/2018 Israël 70 jaar
16/05/2018 ‘Kun jij dansen in de regen?’
18/05/2018 Pinksterconferentie One way

Tips voor de zomervakantie:
Neem de vakantiebijbelgids mee
Playlist met Psalmen van Sons of Korah