Nieuws & opinie15 oktober 2021

Ontdek Vreemde vreugde!

ZWOLLE – Ga de uitdaging aan met 'Vreemde vreugde', een bijbelstudie over de eerste brief van Petrus, aangeboden door Steunpunt Bijbelstudie en LPB media i.s.m. de predikanten Jasper Klapwijk, Gerrit den Broeder, Bart Noort en Arnout Francke. Steunpunt Bijbelstudie stimuleert mensen al 75 jaar om de Bijbel in te duiken en te ontdekken wat Gods Woord voor hen te betekenen heeft. Om dit te vieren de bond in samenwerking met LPB media een bijbelstudie aan voor groepen én aanvullend persoonlijke studie, over 1 Petrus.

Vreemde vreugde verrast de deelnemers met zes thema’s, zes video’s en het boekje vol opdrachten. De video’s zijn via de link of de QR-codes in het boek te vinden. “Iedereen kan de bijbelstudie met kring of vereniging combineren met eigen stille tijd. Gewoon elke dag de tijd nemen voor Bijbellezen en nadenken over wat je las. Vervolgens ga je dat eens per week samen met anderen bespreken. Daar wil dit boek je bij helpen!”, zegt ds. Jasper Klapwijk. “Het klinkt simpel, maar het vraagt een keuze en toewijding. Tegelijk biedt het ongelofelijk veel. Want ga je met Gods Woord aan de gang, dan zul je merken dat de Geest met jou aan de gang gaat.”

De kracht van beeld bij Woord
Katrien Janssens van Steunpunt Bijbelstudie en Nanda Langkamp van LPB media hebben in samenwerking met Ingrid Plantinga van Kerkpunt het werkboekje Vreemde vreugde geschreven, ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Steunpunt Bijbelstudie.
“Het is van belang dat wij de taal van beeld gebruiken om het Woord te versterken. Beelden spreken een eigen taal, brengen de situatie even heel dichtbij en hebben kracht”, laat Steunpunt Bijbelstudie weten. “Dankzij de samenwerking met LPB media kunnen wij een krachtiger geluid laten horen!”

Vreemd maar opbouwend
De eerste brief van Petrus leert je om vast te houden aan de vreugde. Vreemd, maar heel opbouwend! Ga deze uitdaging aan met jouw bijbelstudiegroep en/of gebruik het materiaal voor je eigen persoonlijke geloofstoerusting. Deze studie geeft je nieuwe inzichten, concrete handreikingen en vreugde. Dat die vreugde eigenlijk best vreemd is, ga je tijdens de studies ontdekken…!”

Vreemde vreugde is voor € 14,95 aan te schaffen via www.steunpuntbijbelstudie.nl of ga voor meer informatie naar www.steunpuntbijbelstudie.nl/nieuws-vreemde-vreugde/. Op deze pagina vind je ook de promotiefilm.

Blijf op de hoogte!
Steunpunt Bijbelstudie – Inschrijven nieuwsbrief

Steunpunt Bijbelstudie biedt producten en diensten aan haar leden aan die stimuleren tot praktische bijbelstudie. Daarbij wordt met name gekozen voor het ondersteunen van groepsbijbelstudie waarbij men elkaar aanspoort tot het vormgeven aan persoonlijke en gezamenlijke geloofsbeleving.

Het doel van steunpunt Bijbelstudie is haar leden te ondersteunen bij en te stimuleren tot bestudering van Gods Woord, de belijdenisgeschriften en de kerkgeschiedenis. Deze bestudering vindt plaats in groepsverband en heeft tot doel de toerusting tot de dienst die de Here vraagt in heel ons leven.

Producten en diensten:
• Het blad WegWijs verschijnt elke twee maanden
• Bijbelstudie-uitgaven (samen met uitgeverij Vuurbaak) verkrijgbaar in de boekhandel
• Gemeenteschetsen (voor de vereniging of als gemeentejaarthema) gratis te downloaden via www.steunpuntbijbelstudie.nl
• Boekbesprekingen/recensies
• Nieuwsbrief verschijnt 10x per jaar
• De jaarlijkse Bijbelstudiedag
• Themabijeenkomsten

LPB media brengt geloof en kerk dichtbij! Op Beleefmee.nl, onderdeel van LPB media, vind je christelijke lezingen, programma’s over actuele (bijbelse) onderwerpen en kun je genieten van muziekopnames en concerten. Opkijken.nl, ook onderdeel van LPB media, ondersteunt je bij jouw taak in de gemeente. Je vindt er bijv. multimediaal materiaal, informatie en themadossiers. Uiteraard is dit alles ook bruikbaar voor jouw persoonlijke geloofstoerusting!