Nieuws & opinie20 september 2022

Informatieblad Landelijke Vergadering/Generale Synode van Zoetermeer

Binnenkort begint de Landelijke Vergadering/Generale Synode (kortweg LV/GS) van Zoetermeer. Uit elke regio nemen mensen deel aan die vergadering. Hieronder staat een document waarin je meer kunt lezen over de belangrijkste vijf onderwerpen waar zij over gaan vergaderen.

Afgevaardigden uit de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) en de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) (GKv) komen tussen begin oktober en eind januari in totaal een dag of tien bij elkaar. Ze bespreken dan de laatste dingen die nog gedaan moeten worden voordat de NGK en de GKv in 2023 één kerkgemeenschap gaan vormen. De LV/GS van Zoetermeer behandelt alleen maar zaken die met het samengaan van de twee kerkverbanden te maken hebben.

Download het informatieblad als worddocument hier.

Download het informatieblad als pdf hier.

Je kunt het document naar eigen inzicht verspreiden, bijvoorbeeld op de website of in de app van je kerk.