Nieuws & opinie05 november 2021

Jong en buiten bereik?

Wat geloof jij dat het delen waard is?
Veel jongeren geven aan zich niet thuis te voelen in de kerk. De kerk, dat is een plek uit het verleden. Een plek waar vragen gesteld worden die niet passen bij de wereld waarin je leeft. Een plek waar je mensen ontmoet die je zelf niet meteen opgezocht zou hebben.
Hoe kijk jij naar de kerk? En wat betekent het volgens jou om kerklid te zijn? En hoe kunnen jongeren een plek vinden in de kerk?
‘Weet je. De vragen die jij stelt, die houden mij helemaal niet bezig. Het raakt zo niet aan de wereld waar in ik leef.’  Bas, 16 jaar
Wat betekent dit? Zijn jongeren niet langer geïnteresseerd in geloof en kerk? Of betekent dit dat veel kerken op de verkeerde plekken aanwezig zijn en zich inzetten voor de verkeerde dingen? Of… In dit webinar gaan we 2 december 2021 op onderzoek uit. We delen verhalen van jongeren, laten je kijken naar de praktijk in je eigen gemeente én stellen de vraag: Wat geloof jij dat het delen waard is?
->> Ontdek hoe jij je geloof onder woorden kunt brengen voor jongeren
->> Maak kennis met jongeren die het goede nieuws graag met jou willen delen
->> Ontvang tips en bemoedigingen voor thuis en onderweg als kerk
Je docenten tijdens dit webinar zijn: Marijn Vlasblom, parttime voorganger en docent bij het Baptisten Seminarium, weet veel van digitale media;  Anko Oussoren, jongerenwerkadviseur bij Kerkpunt; en Felix Govers, oprichter van MOVE.community, een platform dat de stem van jongeren wil laten horen.
Deelname aan dit webinar is GRATIS. Na afloop word je gevraagd om een donatie voor het project Kerkverlating.nl.