Nieuws & opinie24 november 2022

Materiaal voor advent en Kerst 2022

Verschillende organisaties helpen kerken in de aanloop naar Kerst met materiaal voor de periode van advent en voor de kerstdagen zelf. Tips? Mail naar webredactie@gkv.nl

Nederlands/Vlaams Bijbelgenootschap

‘Advent – de vier weken voor Kerst vanaf 27 november – valt in het donkere, koude jaargetijde. Licht en warmte zijn deze winter niet vanzelfsprekend. Daarom kreeg het adventsleesplan de titel Het wordt licht.’ Dat zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG).

Voor kinderen is er een Bijbel Basics-project en een Oekraïens programma voor advent. Lees meer.

 

 

Kerkpunt/Steunpunt Liturgie

Het thema van het Advents- en Kerstproject van Steunpunt Liturgie is dit jaar ‘Levenslicht’. ‘Hij/zij zag het levenslicht’ kan er worden gezegd bij een geboorte. ‘Iets komt aan het licht’, zeggen we als er iets wordt onthuld dat eerst verborgen werd gehouden. ‘In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen’ schrijft de evangelist Johannes in zijn weergave van het kerstevangelie. Het speelt allemaal mee bij deze ontdekkingstocht.

Het project bestaat uit een Bijbelleesrooster voor alledag, een handreiking voor liturgiecommissies, voorgangers en predikers, vespers voor Advent en een Inspiratie- en ideeënboekje.

Lees hier meer en bekijk welke materialen er voor jouw gemeente geschikt zijn.

Digitale adventskalender van LPB-media

Klik hier (beschikbaar vanaf 27 november)