Nieuws & opinie08 juli 2021

NBG-blogserie over karakter, gedrag en de Geest

‘Vrede begint bij mijzelf,' zegt de katholieke theoloog Frank Bosman in een blogserie over het werk van de heilige Geest die recent gestart is bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). Negen bijbelkenners – onder wie Nikolaas Sintobin, Kelly Keasberry, Andries Knevel en Cocky Drost – reflecteren op verschijnselen als angst, agressie en depressie die in de coronatijd naar boven kwamen.

Aanleiding voor de serie is de coronacrisis, vertelt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik bij het NBG. ‘De lockdown is nu voorbij, maar de dreiging nog niet. Het virus en de maatregelen ertegen maakten veel mensen boos, bang of bedrukt. We vroegen ons af wat Galaten 5:22 te zeggen zou hebben in zo’n situatie. De blogserie laat zien dat hoe we reageren op spanning en ontregeling, niet alleen een kwestie is van karakter. Het heeft ook te maken met hoe God in ons aanwezig is en ons helpt, zodat we ons anders gedragen dan we van nature zouden doen.’

De serie is te lezen op debijbel.nl en debijbel.be en in de app Mijn Bijbel, die te vinden is in de Google Play Store en de App Store.