Nieuws, Tijdelijk31 maart 2020

God en het lijden: videoles over Job

De beperkende coronamaatregelen hebben uiteraard ook gevolgen voor de activiteiten van het kennisplatform weetwatjegelooft.nl. onze activiteiten. We zijn druk bezig om studiedagen en cursussen te verplaatsen of op een andere manier vorm te geven, zodat u toch van ons aanbod gebruik kunt blijven maken. Via onze nieuwsbrieven of een persoonlijke e-mail houden we u op de hoogte.

Ondertussen kunt u gebruik maken van ons gratis online aanbod. Op Weetwatjegelooft.nl is genoeg studiemateriaal beschikbaar. Je vindt er meer dan 300 video’s en podcasts met in totaal meer dan 178 uur inspirerend onderwijs vanuit de Bijbel, over geloven en kerk-zijn, door meer dan 135 deskundige docenten. Op onze vernieuwde homepage vind je supersnel de thema’s en video’s die jou interesseren.

God en het lijden

Job – Videoles 4 – Job ontdekt de ware aard van Gods gerechtigheid.

Wie is God werkelijk? Daar gaat het uiteindelijk om, ook in de vragen rond het lijden. Met Job ontdekken we dat God niet past in menselijke schema’s en systemen. Dit is de vierde en laatste video in de serie over het Bijbelboek Job uit de cursus ’66 Boeken, 1 Bijbel’. Bekijk de hele serie hier.

Nieuw: 17 video’s over schepping en evolutie.

Christelijk geloof en evolutie: hoe verhouden die twee zich tot elkaar? Wat kan er van de evolutietheorie aanvaard worden als de Bijbel Gods openbaring is? En wat zijn de consequenties voor het christelijk geloof als de evolutietheorie waar is? Deze videocursus bevat de opnames van alle lezingen en forumgesprekken van de studiedag ‘En God zag dat het goed was’, die werd gehouden op 29 november 2019 in Nijkerk.

Jouw gift aan WWJG.nl is erg welkom. Onze inkomstenbron (tickets voor studiedagen)  staat droog…
Help ons om te blijven dienen met video’s en ander online aanbod en klik hier. Heel hartelijk dank voor je bijdrage.