Menu

Nieuwsplatform Dag6

dag6Dag6 is de nieuwe naam van het journalistieke medium dat de Evangelische Omroep en het Nederlands Dagblad hebben opgericht. Het Commissariaat voor de Media heeft toestemming gegeven voor deze publiek-­private samenwerking. Dit najaar wordt de app gelanceerd en verschijnt het eerste geschreven magazine.

Vanaf het najaar zal Dag6 gebruikers via een nieuwsapp dagelijks voorzien van het laatste nieuws en inspirerende initiatieven. Het bijbehorende magazine levert een offline-ervaring, met ruimte voor reflectie en ontspanning.

Het platform is genoemd naar ‘de dag waarop God de mens schiep’ en bedoeld om nieuwe generaties betrokken gelovigen te bereiken met journalistiek vanuit een duidelijke, christelijke identiteit.
De redactie heeft inmiddels een ruimte in Amersfoort in gebruik genomen.

Niet alleen het feit dat een landelijke publieke omroep en een dagblad gaan samenwerken in een publiek-private constructie, is bijzonder. Nederlands Dagblad en EO noemen het ook een mijlpaal dat twee christelijke organisaties die tot nu toe gescheiden optrokken, gaan samenwerken op basis van een gezamenlijke christelijk-journalistieke missie.