Nu op Beleefmee.nl

DENK EENS MEE…
Klederdrachtshow Bunschoten, Eemsdijk en Spakenburg
Tot 1940 werden baby’s ingebakerd door een baakster aan huis en dat moest natuurlijk iemand zijn die goed en netjes was. Zij droeg een wit schort met mooie plooien maar voor het kolen scheppen of het schoonmaken van vis ,deed ze haar donkere werkschort voor die makkelijker uit te wassen was. De baakster is een van de modellen in streekdracht in deze klederdrachtshow die door Wouter Koelewijn gepresenteerd wordt, vanuit het Klederdracht en Visserijmuseum. Misschien denkt u terug aan toen… geniet van het culturele erfgoed dat levend gehouden wordt! Ga naar deze aflevering

GAAF
Buitenplaats Vechterweerd
Op de uiterwaarden van de Vecht lopen Galloway koeien. Deze koeien zijn de natuurontwikkelaars van dit unieke gebied. Door de jaarrond begrazing hebben Alja en Evert Dijk het gebied de laatste 20 jaar zien veranderen van landbouwgrond tot een gebied waar de natuur vrij spel heeft. Arnold Lassche brengt hen een bezoekje en Evert vertelt over het veebedrijf waar tevens zorg geboden wordt aan diverse groepen deelnemers: “Ik vind het een geschenk zoals we nu kunnen boeren met middelen waar ook andere mensen energie en kracht van krijgen”.
Bekijk deze aflevering

MUZIEK
Compilatie benefietconcert Moldavië
Vier koren, het Hervormd mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst, het Hervormd Kerkkoor Kampen, CRK Voices en het Urker Mannenkwartet, verzorgden een gevarieerd programma met psalmen, geestelijke liederen en samenzang in de Bovenkerk in Kampen. Dit benefietconcert voor Moldavië werd afgewisseld met muzikale intermezzo’s op orgel en piano en op 2 maart live uitgezonden door LPB media. U kunt nu genieten van een compilatie ‘Samen zingen voor Harul’. Geniet van de compilatie

LEZING
Ds. Hans Schipper
Betekenis- en zinvol leven
Een mooi en aansprekend betoog van ds. Hans Schipper over betekenisvol en zinvol leven.
“Als je geleerd hebt met vertrouwen in het leven te staan dan is dat bij het verwerken van het loslaten een hele grote steun”, zegt ds. Schipper. “Je mag er zijn: Ik ben als mens de moeite waard!”
Ga naar deze boeiende lezing

MEDITATIE MET GEBAREN
Ds. M.Visser
“Stel dat we naar de televisie kijken en een bericht zien over Syrië dat een groep mensen van IS tot geloof in God gekomen is… wat zouden we dan zeggen? Ik zou zeggen: dat is prachtig!” zegt ds. Visser als hij preekt over Jona 4. “Op dezelfde manier zou je denken dat Jona ook blij is omdat de inwoners van Ninevé zich hebben bekeerd tot God. Maar Jona is niet blij, hij wordt boos op God”. Deze meditatie met gebaren heeft als thema: Jona is boos, want God is barmhartig. Meditatie met gebaren

De meditaties ‘Kiezen’ n.a.v. Psalm 1 door br. W. Smit en ‘Jezus, ver weg en toch dichtbij’ n.a.v. Johannes 14:8 door ds. M. Visser worden uit de uitgezonden kerkdiensten op www.doofenkerk.nl van 8 juni en 6 juli gefilterd en deze meditaties hieruit zijn later dit jaar te zien op Beleefmee.nl.

Ook zijn de Nationale Synode en de CGK kerkendag te bekijken! De vrijwilligers van LPB media (waarvan Beleefmee.nl onderdeel is) die deze opname hebben gemaakt, krijgen voor hun uren niet betaald. Zij doen dit voor hen die vanwege ouderdom, gezondheid of om andere redenen niet aanwezig kunnen zijn bij kerkelijke activiteiten. Steun LPB media dan blijven de camera’s draaien!

Beleefmee.nl brengt geloof en kerk dichtbij. Kijk op het gratis mediakanaal onbeperkt naar christelijke concerten, referaten en andere uitzendingen.