Menu

Nu te zien op Beleefmee.nl

Op zaterdag 11 mei 2019 geven alle koren van dirigent Minne Veldman een gezamenlijk concert in de Bovenkerk te Kampen. Er wordt opgetreden met een groot mannenkoor, een groot gemengd koor, een projectkoor en een kinderkoor. Organist Bastiaan Stolk en pianist Johan Bredewout verzorgen de begeleiding. Ook staat er veel samenzang op het programma. Dit concert wordt vanaf 20.00 uur LIVE uitgezonden via Beleefmee.nl en de Facebookpagina van Beleefmee.nl.

Minne Veldman viert dit jaar zijn zilveren organistenjubileum en met dit concert worden alle 7 koren die hij dirigeert in de feestvreugde betrokken. Zijn beide mannenkoren, het Gereformeerd Drachtster Mannenkoor en het Gereformeerd Mannenkoor ’t Vechtdal uit Hardenberg, vormen samen een groot mannenkoor. Het groot samengesteld gemengd koor wordt gevormd door de koren Shalom (IJsselmuiden), Zingt voor Hem (Ommen), De Lofstem (Rouveen) en Projectkoor Urk. Ook Kinderkoor De Blijde Stem uit Urk is van de partij.

LEZING
Wouter Struijs
Haal meer uit de Bijbel
Gods Woord heeft het niet over Facebook of Twitter maar leert ons wel bepaalde principes die wij op de dingen van vandaag kunnen toepassen. Daarbij is het startpunt alles bepalend: Begin ik bij het hier en nu en ga ik terug naar het verleden om dan weer naar het hier en nu te komen? Of begin in het verleden en wil ik dan die tekst naar ons, vandaag de dag, brengen? Haal ook meer uit de Bijbel

MUZIEK
Compilatie Friendenstimme
Russisch-Duits gemeentekoor Kierspe
Prachtige koorklanken en topsolisten geven de luisteraars een warm gevoel, mede door het bijzondere karakter van dit optreden tijdens de Ontmoetingsdag Friedenstimme. De muziek die zij laten horen, of het nu een stemmig religieus gezang is, een klassieke compositie of vrolijke volksmuziek, komt bij deze musici recht uit het hart.
Geniet van deze compilatie

GAAF
Goois Natuurreservaat Zuiderheid
Hanna Holwerda
Goois Natuurreservaat laat iedereen graag genieten van de rijk gevarieerde natuur met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en oude akkers. Ook Hanna Holwerda, schrijfster van het kinderboek ‘Struinen door de schepping’ verwondert zich in dit natuurgebied over hoe mooi en complex alles gemaakt is. Ze laat presentator Arnold Lassche weten: “Dit gebied is een van de plekken waar ik veel kom om lekker buiten te zijn, meestal met mijn man en twee dochters. Wij noemen het struinen want wij dwalen veel af omdat we steeds weer iets zien, het is meer ontdekken dan wandelen.”
Struin mee in deze aflevering van GAAF

DENK EENS MEE…
De oorlog – omgaan met angst
Om onze angst voor het verliezen van vrijheid, voorspoed en geluk uit te drukken, verwijzen we in Nederland al snel naar de Tweede Wereldoorlog. Zo erg mag het nooit meer worden.
Wat herinnert u aan de oorlog? Spelen uw ervaringen  in uw leven nog een rol? God blijft altijd luisteren en helpen… wat betekent dat voor u? Diny Laarman, Harm Prins en Aafke Glas denken over deze vragen na in deze aflevering van Denk eens mee…

MEDITATIE MET GEBAREN
A. Dingemanse
Almelo
Een preek moet qua taalgebruik eenvoudig zijn maar niet kinderlijk, aldus dovenpastor Dingemanse. De problematiek die hij aansnijdt, de vragen die aan de orde komen, zijn volwassen. Deze preek gaat over Marcus 8: 27-38 waarin Jezus aan zijn leerlingen vraagt: wie ben ik volgens jullie? Bekijk de meditatie met gebaren

Beleefmee.nl brengt geloof en kerk dichtbij. Kijk op het gratis mediakanaal onbeperkt naar christelijke concerten, referaten en andere uitzendingen.