Menu

Nu te zien op Beleefmee.nl

Doelenconcert – 

Via de website en Facebookpagina van Beleefmee.nl hebben we, samen met heel veel mensen, genoten van de LIVE-uitzending van het Doelenconcert op zaterdagavond 26 oktober 2019.
Gemist? Dat is jammer… maar op Beleefmee.nl kunt u dit 35-jarig dirigentenjubileum van Jan Quintus Zwart nog meebeleven! Dankzij het team van LPB media kunnen mensen thuis concerten “bijwonen” maar LPB media is afhankelijk van giften. Steun daarom LPB media met uw bijdrage!

De entreeprijs voor het Doelenconcert was (in de voorverkoop) €25,- en wij hopen van harte dat u de helft wilt doneren als u hebt genoten van deze opname! Dat kan ook door dit Tikkie (het bedrag is aan te passen) – Gift Doelenconcert

Dank u wel!

GAAF
Fochteloërveen
Het Fochteloërveenis een groot natuurgebied op de grens van de provincies Friesland en Drenthe, bij Veenhuizen. Het geldt als een van de weinige en best bewaarde hoogveengebieden in Nederland en Arnold Lassche hoopt samen Jos Gootjes de eerste kraanvogels daar te zien die hier voor het eerst hebben gebroed. Na een heftige periode kon Jos door de rust en schoonheid van deze omgeving met God praten en de draad weer oppakken: “Hij antwoordde mij niet met woorden maar met de dingen die ik weer ging zien en ervaren.”
Bekijk deze aflevering

DENK EENS MEE…
Vertel eens
“Opa, vertel eens…”, begint het gesprek tussen opa Ad de Roo en zijn kleinzoon Bram. Bram vraagt zijn opa naar de tijd na de bevrijding toen Poolse soldaten werden ingekwartierd in zijn huis. Maar ook naar zijn beleving van ‘kerk-zijn’ en het doen van belijdenis van het geloof. Zijn opa vraagt hem waarom hij zelf belijdenis heeft gedaan en hoe Bram over geloof en kerk denkt.
Ga naar deze aflvering van Denk eens mee…

LEZING
Onderwerp: Medische Fix-it cultuur
Spreker: dr. Ad Dees – internist
““Wij allen behoren tot de oudsten in deze wereld en toch tobben wij vaak een beetje als Nederlanders…”, zegt dr. Ad Dees. “Ik neem u mee naar de wereld van het ziekenhuis en ik kan u vertellen hoe het in het ziekenhuis toegaat als u daar binnenkomt. En ik vertel iets over de medische ethiek”. De internist geeft zijn gedachten weer ‘uit het veld’ en probeert deze te vertalen.
Ga naar de lezing

MUZIEK
Compilatie concert met 7 koren van Minne Veldman
Minne Veldman vierde dit jaar zijn zilveren organistenjubileum en wilde met dit concert ook alle 7 koren die hij dirigeert in de feestvreugde betrekken. Zijn beide mannenkoren, het Gereformeerd Drachtster Mannenkoor en het Gereformeerd Mannenkoor ’t Vechtdal uit Hardenberg, vormen samen een groot mannenkoor. Het groot samengesteld gemengd koor werd gevormd door de koren Shalom (IJsselmuiden), Zingt voor Hem (Ommen), De Lofstem (Rouveen) en Projectkoor Urk. Ook Kinderkoor De Blijde Stem uit Urk was van de partij.
Geniet van deze compilatie

Meditatie met gebaren
Onderwerp: Samuël
“Samuël moet luisteren naar het woord van God en leren om Hem te gehoorzamen en dat is echt niet altijd leuk of makkelijk”, zegt ds J. Swager in zijn preek over 1 Sam. 3. Zijn preek wordt ondersteund met gebaren en hij vertelt verder: “Neem een voorbeeld aan Samuël, leer naar God te luisteren. Zijn woord staat tegenwoordig opgeschreven in de Bijbel, en de Geest van God werkt in jou en ook in u. Je hoeft geen gezonde oren te hebben om zijn stem te leren verstaan. Als je maar geen doof hart hebt!”
Ga naar de meditatie 

Beleefmee.nl brengt geloof en kerk dichtbij. Kijk op het gratis mediakanaal onbeperkt naar christelijke concerten, referaten en andere uitzendingen