Op vakantie als je het niet kunt betalen

Vakantie is thuiskomen bij jezelf. Het is voor iedereen goed om er even helemaal uit te zijn, maar wat als je dat niet kunt betalen? Met Zo’n vakantie kun je er toch uit!

Zo’n vakantie wil mensen, uit de gereformeerde en reformatorische kerken die door financiële omstandigheden niet op vakantie kunnen, een kosteloze vakantie bezorgen. Wanneer iemand steeds de eindjes aan elkaar moet knopen en het inkomen bestaat uit een minimumloon of -uitkering of wanneer de kosten (ziekte, schoolgaande kinderen, bedrijf etc.) zodanig zijn dat feitelijk een minimum inkomen overblijft kan Zo’n vakantie met gesloten beurs een vakantie aanbieden!

Caravans
De organisatie heeft een aantal caravans op campings in Nederland staan. Ook wordt gebruik gemaakt van vakantiehuisjes en caravans die door particulieren worden aangeboden en is het mogelijk om een kampeerplek te reserveren voor een eigen of geleende tent. De caravans zijn ingericht voor ongeveer 4-6 personen en staan op gezellige campings in Nederland, in de meeste gevallen christelijke campings.

“We zitten in een moeilijke periode op dit ogenblik en het is fijn dat we met vakantie konden. Heel hartelijk dank. Alles was verder prima in orde. Fijne caravan en camping.”

Aanmelden
Ken je als diaken iemand waarvoor Zo’n vakantie kan bemiddelen? Neem dan gerust contact op met Zo’n vakantie. Aanmelden kan tot en met 31 maart. De organisatie komt daarnaast graag in contact met mensen die een eigen (sta)caravan of vakantiehuis beschikbaar willen stellen.

8000 AL  Zwolle

zonvakantie@gbouw.nl
www.stichtingzonvakantie.nl
tel.: 088 003 1900

Giften zijn van harte welkom op NL68ABNA0474155803 tnv Zo’n vakantie te Zwolle.

*Het originele artikel staat op www.diaconaalsteunpunt.nl