Menu

Opkijken.nl lanceert Meditatieserie Rustpunt 

De meditatieserie Rustpunt biedt een handvat om viermaal per week een moment te nemen voor stille tijd tijdens de vakantieperiode. De meditaties bevatten een bijbeltekst, een korte overdenking en een bijpassend filmpje.

Vakantie! Een tijd van rust, genieten en niks doen. Van alle fijne dingen in het leven is vakantie er zeker een. Maar soms is het moeilijk om rustig aan te doen en moeten we onszelf dwingen die rust te pakken. Ons leven staat regelmatig onder spanning en misschien ben je toch nog met je werk bezig of maak je je druk om wat gaat komen.

“Gun jezelf een basis van rust in je leven. Ontdek leven en werken vanuit je hart, zonder opgebrand te raken.” (Mirjam van der Vegt)

Maar hoe doe je dat en betrekken we God daar wel voldoende bij? Laten we ervoor kiezen om God te zoeken. Hij heeft zelf beloofd dat we Hem zullen vinden. De meditatieserie van Opkijken.nl, geschreven door stiltetrainer Mirjam van der Vegt, kan hierbij helpen! Door ons op God te richten en te luisteren naar wat Hij ons zegt, mogen we tot rust komen… dicht bij zijn hart. 

Inschrijven voor deze meditatieserie kan via: www.opkijken.nl/meditatieserie-rustpunt. Vanaf 6 juli stuurt Opkijken.nl de meditaties 8 weken lang en 4 maal per week via de e-mail en komt de serie op de site van Opkijken.nl.

Preview meditatieserie week 1, dag 2:

‘Morgen komt later,
en gisteren is alweer weg.
Dit is vandaag.
Met z’n vreugde en zijn pijn.
Je hoeft maar een ding te doen:
er zijn.’

Vakantie! Een tijd van rust, genieten en niks doen. Maar soms is het moeilijk om rustig aan te doen en moeten we onszelf dwingen die rust te pakken. En betrekken we God daar wel voldoende bij?

De meditatieserie Rustpunt van Opkijken.nl, geschreven door Mirjam van der Vegt (stiltetrainer en schrijver) kan hierbij helpen! Door ons op Hem te richten en te luisteren naar wat Hij ons wil zeggen, mogen we tot rust komen… dicht bij het hart van God.

Kinga Bán zong erover… Mirjam schrijft erover… en als op zaterdag 6 juli de mediatieserie start, ontvang je in de eerste week o.a. dit lied met meditatie via mail.

“Met het lied Vandaag wil ik vertellen dat je maar één ding hoeft te doen, en dat is er zijn. Meer vraagt God niet van ons.” Kinga Bán.
Ben jij er?

Present zijn – met lied van Kinga Bán / Vandaag

Maar God, de HEER, riep de mens: ‘Waar ben je?’ (Gen. 3:9)

In deze eenvoudige vraag van God ligt al zijn genade verborgen. Hij vraagt niet: Waar was je? Wat heb je nu weer uitgespookt? Ook vraagt Hij niet: Waar zul je zijn? Beloof je dat je dit nooit meer zult doen? Hij vraagt eenvoudigweg of de mens present wil zijn en Hem op dat moment wil ontmoeten. Hij wil dat de mens tevoorschijn komt: waar ben je?

…..

Meld je aan om de serie te volgen en ontvang de volledige meditatie in je mailbox!

www.opkijken.nl

Opkijken Meditatieserie Rustpunt

Volg Opkijken via Facebook of Instagram

STEUN ONS WERK!
Help jij mee zodat wij jou en anderen kunnen blijven bemoedigen? Jouw feedback, gebed en/of gift zijn van harte welkom!