Menu

Psalmen lezen met Sons of Korah

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) presenteert vandaag samen met de band Sons of Korah een psalmenleesplan: zeven psalmen in zeven dagen. Via een vlog geeft Matthew Jacoby, leadzanger van de band, maar ook theoloog en filosoof, een toelichting bij de psalm van de dag.

De Australische band Sons of Korah brengt de psalmen dichtbij met rustige muziek die past bij de woorden en emoties die in die psalm spelen. De muzikanten houden daarbij zoveel mogelijk de letterlijke bijbeltekst aan. Eind mei toert de band door Nederland.
Leadzanger Matthew Jacoby gaat in zijn zeven vlogs onder andere in op bekende psalmen als Psalm 27 over angst en vertrouwen, maar ook op minder bekende, zoals Psalm 77, waarin de dichter zijn geloof belijdt. Ook een deel uit Psalm 119 komt aan bod – een psalm die door z’n lengte weleens wordt overgeslagen.

Online leesplannen
Meedoen met digitale psalmenleesplan kan eenvoudig en kosteloos via debijbel.nl/beleefdepsalmen. Wie zich aanmeldt, krijgt vanaf de volgende dag zeven dagen lang dagelijks een psalm en een link naar de vlog van Matthew Jacoby. Uit NBG-enquêtes blijkt dat een online leesplan mensen motiveert om elke dag in de Bijbel te lezen en dit ook vol te houden. Er zijn leesplannen beschikbaar gekoppeld aan momenten in het jaar (Advent, 40-dagentijd), aan thema’s en aan bijbelboeken.

Meer informatie over de toer van Sons of Korah: www.sonsofkorah.nl