Samen sta je sterk

Samen sterkUit onderzoek blijkt dat onze kerken meer diaconaal betrokken willen zijn in de eigen omgeving en dat ze daarbij meer willen samenwerken. Over die samenwerking met het oog op de eigen lokale omgeving gaat het in de nieuwe brochure Samen sta je sterk. In het tweede deel van de brochure gaat het specifiek over het diaconaal platform.

Wens tot meer samenwerking

Uit het onderzoek Help! blijkt dat de wens leeft om het diaconaat in de toekomst nog meer dan nu naar buiten te richten en om daarbij meer samen te werken met andere organisaties. Die organisaties kunnen diaconale projecten faciliteren en met hun kennis en netwerken weer bijdragen aan het werk van de diakenen. Het grote voordeel van samenwerken met andere kerken is dat je projecten groter kunt oppakken. Ook kun je gebruikmaken van elkaars diensten en professie. Veel diaconieën binnen een woonplaats zijn deels met dezelfde zaken bezig. Ze hebben dezelfde drive om invulling te geven aan het begrip naastenliefde. Het kan dus uitermate handig zijn om hierin verbinding te zoeken.

Meer informatie en brochure bestellen

diaconieuw header