Menu

Seminars homoseksualiteit voor christenen

untitledOpen gesprekken over homoseksualiteit en geloven. Dat is het doel van Verscheurd.nl, een initiatief van christenen die zelf van dichtbij met homoseksualiteit te maken hebben, ontstaan n.a.v. het verschijnen van het gelijknamige boek Verscheurd. In november organiseert Verscheurd op vier plaatsen in Nederland een seminar over homoseksualiteit. Een seminar voor iedereen met vragen over homoseksualiteit en geloven. De toegang is gratis, opgeven kan via verscheurd.nl/seminars.

seminars en toerustingsdagTijdens de seminars zal er informatie worden gegeven over homoseksualiteit maar zullen er ook zeker verhalen en ervaringen worden gedeeld. Dat is niet moeilijk, want de seminarleiders zijn zelf homo of lesbisch of zijn naaste-familielid-van. Uit eerste hand kunnen zij vertellen welke vooroordelen en onbegrip zij tegengekomen zijn, maar gelukkig ook over liefde en begrip die ze vonden. En over hun zoektocht in het geloof. Terwijl sommige christenen geloven dat de Bijbel geen ruimte laat voor homoseksuele relaties, voelen anderen zich geenszins bezwaard. Tijdens de seminars zullen de verschillende Bijbelse visies worden besproken, zonder dat er een standpunt gekozen wordt. Doel van de avond is juist om verbinding te brengen tussen christenen met verschillende visies, en mensen toerusten in het omgaan met homoseksualiteit in hun eigen omgeving. De avonden beginnen om 20 uur. Wegens beperkt aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk: dit kan via Verscheurd.nl/seminars.

Data: woensdag 11 november Zwolle, locatie SIO, dinsdag 17 november Apeldoorn in wijkcentrum de Stolp, donderdag 19 november Gouda en woensdag 25 november in Ede, locatie de Schuilplaats.