Menu

Spot on: Licht op liturgie!

Schrijf 25 november in je agenda!
Want op deze dag gaan we samen met muzikanten, beamteams, predikanten, voorlezers, liturgiecommissies en andere geïnteresseerden bezig met de invulling van de kerkdienst.

Wat gebeurt er eigenlijk in een kerkdienst? · Waarom gaan we er naar toe? · Hoe is een kerkdienst opgebouwd?· Hoe maak je keuzes, kies je teksten en liederen, geef je vorm aan liturgie in jouw gemeente?

Een dag lang samen ….

  • vierendat God ons de mogelijkheden en talenten geeft om in zijn kerk, op diverse manieren, aan de slag te gaan.
  • zoeken naar deze mogelijkheden en talenten die God aan ons, in onze kerk, traditie en daarbuiten gegeven heeft.
  • oefenenmet nieuwe kennis en opgedane vaardigheden.
  • werken aan ideeën voor onze kerken in de toekomst.

Liturgiecommissies, beamteams, orga-/pianisten en … :
‘Vroeger was alles duidelijker: de dominee maakte een preek, zocht daar wat psalmen bij die hij op zaterdagmiddag opstuurde naar de organist en door de koster op een liturgiebord liet aankondigen. Anno 2017 gaat het voorbereiden van een kerkdienst er vaak heel wat anders aan toe: zoveel betrokkenen, zoveel verschillende onderdelen…’

Hoe zorg je er dan voor dat de kerkdienst geen verzameling losse flodders wordt, waarin iedereen “zijn of haar ding doet”? Hoe kun je goed met elkaar samenwerken en blijf je daarbij met elkaar gericht op het geestelijke doel van je inspanningen? En: Wat heb jij nodig om je taken goed uit te kunnen voeren? Met deze vragen – en meer! – gaan we samen aan de slag op de Werkdag Liturgie.

Meer informatie over de workshops en het programma? – Houd onze website(s) in de gaten!

Datum en locatie: 25 november. De Kandelaar, Heiligenbergerweg 64, 3816 AL Amersfoort
Kosten: €37,50 p.p.
Aanmelden? Klik hier

Predikanten:
Wie deze dag als voorganger bezoekt en de bijbehorende opdracht uitvoert,
verdient daarmee een studiepunt in het kader van Permanente Educatie Predikanten (PEP).

De opdracht zal gericht zijn op het samen vormgeven aan de liturgie. Kom daarom als predikant zeker niet alleen naar deze dag, maar neem leden van je beamteam, kerkband, organistengroep, kinderclub, welkomstteam, liturgiecommissie, voorlezersgroep en andere belangstellenden mee. Iedereen die bij de zondagse kerkdienst, en andere samenkomsten waarin liturgie een rol speelt, betrokken is – en is dat eigenlijk niet de hele gemeente? – is van harte uitgenodigd voor deze dag!

Aanmelding voor deze PEP-cursus als predikant kan via https://www.pepredikanten.nl/liturgie