Studiedag over de relatie van de kerk met Israël, en meer …

Het actuele aanbod Permanente Educatie Predikanten (PEP):

1. Communicatietraining voor predikanten Genieten van verscheidenheidstart 28 februari 2018
  2. Studiedag over de relatie van de kerk met Israël – woensdag 21 maart
  3. Israel as Hermeneutical Challenge: two-day conference – March 22 en 23
  4. (Individuele) Training Overtuigend spreken
  5. Een gemeenteabonnement op Weetwatjegelooft.nl
  6. Predikant & Praktijk. Efficiënt en doelgericht werken in de pastorie
  7. Grip op je werk. 1-op-1-werkplekcoaching voor predikanten

Genieten van verscheidenheid
Communicatietraining voor predikanten

Meer begrip voor jezelf en anderen
Productiever luisteren en observeren
Ontspannen communiceren met andere persoonlijkheidstypes

Conflicterende meningen en belangen in kerkenraad en gemeente – als predikant heb je er geregeld mee te maken. Hoe ga je daar op een positieve manier mee om? Zo, dat je de ander zijn ruimte gunt, zonder jezelf weg te cijferen? Dienstbaar zijn, zonder de speelbal van andermans luimen te worden? Ja … zover te komen dat je er zelfs van kunt genieten!

Trainer: Koos Geerds

Data: 28 februari, 21 maart en 11 april 2018
Meer informatie: www.pepredikanten.nl/genieten-van-verscheidenheid-2018

Israël en de kerk
Tijdens deze studiedag worden de verschillende kerkelijke posities met betrekking tot Israël tegen bijbels licht gehouden en met elkaar in gesprek gebracht, gevolgd door het uitwisselen van ideeën over de praktische consequenties daarvan.

Datum::21 maart 2018
Meer informatie: www.pepredikanten.nl/studiedagisrael

Israel as Hermeneutical Challenge
Israel challenges the way Christians read their Bibles, their times and their lives. Join us in a two-day academic conference, organized by the research group ‘Biblical Exegesis and Systematic Theology’ from the Theological University Apeldoorn and the Theological University Kampen. Keynote speakers are Faydra Shapiro and Mark Kinzer. Besides, more than fifteen biblical exegetes, historians, and systematic theologians will present short papers in the breakout sessions.

Datum::22 and 23 March 2018
Meer informatie: www.pepredikanten.nl/bestconference2018

(Individuele) training
Overtuigend spreken

Leer (weer) overtuigend spreken!
Effectieve training van houding, adem, stemgebruik, intonatie, articulatie en spreektempo
Feedback op eigen presentaties/preken

Logopedist en trainer: Nynke Duijzer-Algra
Start: in overleg
Meer informatie en aanmelding: www.pepredikanten.nl/overtuigendspreken1op1

Weetwatjegelooft.nl
Online kennisplatform biedt predikanten, kader en gemeente toegang tot vorming en toerusting

200 videolessen, 100 docenten en een rijke variatie aan thema’s: Weetwatjegelooft.nl biedt waardevolle bijbelse, theologische en praktische vorming en toerusting voor zowel kader als leden van kerken.

Videolessen op Weetwatjegelooft.nl zijn zowel voor persoonlijke vorming geschikt als voor toerusting van groepen. Denk aan huis- en bijbelkringen, kerkenraadsvergaderingen, voorbereiding voor preken en meditaties, catechese, ondersteuning van pastorale en diaconale teams of persoonlijke (bijbel)studie. Weetwatjegelooft.nl is er voor iedereen die zijn/haar inzicht in het geloof, kerkzijn en de Bijbel wil verdiepen: van student tot gepensioneerd, als betrokkene bij jeugdwerk, catechese of kerkenraadswerk in je gemeente of gewoon uit interesse. De recente Basiscursus Pastoraat bijvoorbeeld wordt met enthousiasme ontvangen en ingezet voor de toerusting van (nieuwe) leden van kerkenraden en pastorale teams.

Gemeenteabonnementen: Ondersteuning bij vorming en toerusting

Hoe rusten wij onze gemeenteleden toe voor hun taak in kerk en samenleving?
Hoe maken we de juiste keuze uit het enorme aanbod aan toerustingsmateriaal?
Hoe maken we dit materiaal toegankelijk voor iedereen?
En hoe houden we het betaalbaar?
Herkenbare vragen voor elke kerkenraad. Daarom is een gemeenteabonnement op Weetwatjegelooft.nl het overwegen meer dan waard. Gemeenteabonnementen geven alle gemeenteleden toegang tot alle videolessen voor € 250 tot maximaal € 950 per jaar, afhankelijk van de grootte van de gemeente.

Predikant & Praktijk
Efficiënt en doelgericht werken in de pastorie

Trainers: Arnold Huijgen en Daniël Timmerman
Start: 21 januari 2019