Menu

Tentoonstelling Het Boek der Boeken

Boek der boekenEen nieuwe tentoonstelling in het Historisch Museum Ede ‘Het Boek der Boeken’ is geopend. De tentoonstelling laat de impact van de Bijbel op onze cultuur zien. Want er is geen boek dat Nederland zo heeft beïnvloed als de Bijbel.

De tentoonstelling loopt tot 6 april 2015 en laat de geschiedenis van de Bijbel zien aan de hand van exclusieve drukwerken. De expositie is opgezet door het Historisch Museum in Ede, het Nederlands Bijbelgenootschap is een van de partners.

De tentoonstelling laat verschillende bijbeldrukken en psalmberijmingen door de eeuwen heen zien. Van de eerste zeldzame exemplaren van de boekdrukkunst tot nu. Er is bij het samenstellen van de expositie rekening gehouden met de diversiteit van de kerkelijke stromingen in Nederland. Met een audiotour met muziek en uitleg krijgt de bezoeker inzicht in de topstukken van de tentoonstelling.

Rond de tentoonstelling is een uitgebreid programma aan activiteiten opgezet. Lezingen, een voorstelling en concert, een kijkspel en een Bijbelquiz voor jong en oud zorgen voor variatie en een taxatiemiddag maakt de waardering van meegenomen bijbels mogelijk. Naast deze tentoonstelling, is het historische gedeelte van het museum met hetzelfde kaartje toegankelijk.

Meer informatie over de tentoonstelling vindt u op www.historischmuseumede.nl. De openingstijden van het museum zijn dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 17 uur en zondag van 13.30 tot 16 uur. Op maandag is het museum gesloten. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 6 april 2015.