Menu

Terreur in Zuid-Israël

Sinds twee maanden wordt het zuiden van Israël geteisterd door een nieuwe vorm van Hamas-terreur. Duizenden hectaren grond gingen al in vlammen op door brandende vliegers die vanuit de Gazastrook richting Israël worden gelanceerd. Het doel daarvan is om zoveel mogelijk schade aan te richten aan Israëls natuur, landbouw en steden.

Help mee om deze vorm van terreur tegen te gaan en doneer voor extra blusvoertuigen in de Negev-woestijn.

Noodactie – helpt u mee?
Samen met de Collectieve Israël Actie hebben we een noodactie opgezet om de strijd aan te gaan met deze terreur van Hamas. Vanuit Sha’ar HaNegev kregen we vanwege de aanhoudende branden de hulpkreet om met spoed tien extra blusvoertuigen aan te kunnen schaffen die geschikt zijn voor moeilijk begaanbare terreinen, zoals in de woestijn.

Met deze blusvoertuigen kunnen nieuwe branden mede worden voorkomen, en ontstane branden snel in de kiem worden gesmoord. Daarmee kunnen vele hectares natuur- en landbouwgebied en daarmee de droom van Ben-Goerion worden gered. Lees meer.

Helpt u mee?

Klik hier om te doneren
Liever zelf een gift overmaken? Dat kan via NL38 ABNA 052 931 0252 t.n.v. Christenen voor Israël, onder vermelding van: Noodactie grensgebied met Gaza.