Terugkijken op een inspirerende diakenendag

‘Een kerk die helpt’ was het thema van de landelijke diakenendag voor de NGK, CGK en GKv. Ruim 200 diakenen lieten zich afgelopen zaterdag dag inspireren en toerusten voor hun mooie taak.

Het echte werk
Ze kregen de uitdaging mee om de kerk te zien als een plek die je voorbereidt op het échte werk. De plek waar we als gemeente samenkomen om God te aanbidden, te leren over hoe Hij wil dat we met Hem en elkaar leven, om te bidden en om onszelf te geven; Die plek is een voorbereiding op de ándere dagen van de week. Want in het leven van zondag naar maandag, in je ontmoeting met anderen, daar is de kerk missionair.

In diverse deelsessies kregen bezoekers praktische handvatten, om in de eigen gemeente mee aan de slag te gaan. Aan het eind was er gelegenheid om je gebed en je verlangen voor jezelf en voor je gemeente op te schrijven en te hangen in een ‘gebedenboom’.

Inspirerend
Volgens de bezoekers was het programma inspirerend, leerzaam en praktisch en met een 8,7 werd de dag door hen zeer gewaardeerd.

Gebed om de ander
Speciaal voor de diakenendag heeft Johan de Jong het prachtige lied ‘gebed om de ander’ geschreven. Johan heeft dit lied beschikbaar gesteld, zodat het ook in kerkdiensten gezongen kan worden. Je vind het lied en diverse hand-outs van de deelsessies hier.

– Dit artikel is overgenomen van het Diaconaal Steunpunt waar het origineel te vinden is.