Menu

The Justice Conference

Bart Brandsma
Fotograaf: Suzanne Klaver

Bart Brandsma spreker op The Justice Conference

Bart Brandsma, filosoof en adviseur van burgemeesters en politiekorpsen, is op 27 oktober een van de hoofdsprekers op The Justice Conference. Aan de hand van zijn denkkader polarisatie legt hij uit hoe iedereen een bijdrage kan leveren aan het tegengaan van verwijdering tussen mensen.

‘Hèt vraagstuk in onze samenleving is op dit moment misschien wel hoe we omgaan met polarisatie’, zegt Joost van Dieren, projectleider van The Justice Conference. ‘Mensen zijn voor of tegen vluchtelingen, voor of tegen Zwarte Piet, voor of tegen hoofddoeken op straat. Het gaat er heftig aan toe. Bart Brandsma legt de vinger op de zere plek en wijst een concrete weg vooruit. Dat past uitstekend bij het thema van de conferentie: ‘Love thy Neighbour’.

Praktische uitwerking
Er zijn al bijna duizend kaarten verkocht voor het grootste, christelijke evenement over recht in Nederland. Het belangrijkste doel van de conferentie is om zoveel mogelijk mensen te laten zien wat zij kunnen doen om hun eigen gewoontes eerlijker en rechtvaardiger te maken. ‘Gerechtigheid en recht doen vormen een rode lijn door de Bijbel. We merken dat veel mensen zoeken naar de praktische uitwerking. Daar komen we graag in tegemoet.’

The Justice Conference bestaat uit een hoofdprogramma op zaterdag 27 oktober Midden Nederland Hallen, Barneveld) en een pre-conference (voorprogramma) op vrijdag 26 oktober (Christelijke Hogeschool Ede). Het hoofdprogramma biedt ruim twintig (internationale) sprekers en artiesten. De pre-conference is bedoeld voor wie extra verdieping zoekt en heeft een aparte track voor voorgangers/predikanten en leidinggevenden in kerken.

Partnerschap
The Justice Conference maakt deel uit van een wereldwijde beweging. Tear organiseert de conferentie in partnerschap met een brede coalitie die bestaat uit CompassionIJMCHEChristenUnieCivic Engagement AllianceEOHogeschool ViaaNew WineLight for the WorldStichting PresentMicha Nederland en 24-7 Prayer NL en ZOA.