Toeleven naar het einde van het jaar

Portal “Kerst” op www.opkijken.nl.
In dit dossier vind je onder andere een drieluik met een frisse kijk op het kerstverhaal , compleet met een uitgewerkte liturgie voor de dienst op Eerste Kerstdag, en de nieuwe podcastserie “Plek voor Hem.”

De Protestantse Kerk Nederland (PKN) biedt een pagina met negen ideeën om thuis of samen met anderen, in kring of kerk, toe te leven naar Kerst. Op die pagina staan onder andere een adventskalender, een kerstmagazine, materiaal voor tienergroepen, informatie over een huis-aan-huiscollecte voor vluchtelingenkinderen in Griekenland en een brochure liturgisch bloemschikken. Klik hier om deze en andere ideeën te lezen.

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) houdt op 13 en 14 december inspiratiewebinars over het kerstevangelie. De gratis webinars zijn bedoeld voor voorgangers, predikanten en andere theologen. Het eerste webinar, over Lucas 1, veronderstelt kennis van het Grieks. Het tweede, over Lucas 2, is te volgen zonder Grieks. In januari komt er een postacademische cursus over bijbelvertaalkeuzes. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Deze pagina is begin november aangemaakt. Het is de bedoeling dat er in de loop van de tijd steeds meer ideeën en verwijzingen op komen te staan waarmee je thuis of in je gemeente aan de slag kunt in de laatste weken van 2021. Heb je een tip, mail die dan naar communicatie@gkv.nl.