Vacature Pastoraal Buurtwerker

Als volgelingen van Jezus zetten we ons als Kandelaarkerk in om Dordrecht te maken tot een stad waarin het leven voor iedereen goed is en waar door de verkondiging van deze boodschap een gemeenschap wordt gevormd met allen die Gods naam willen aanroepen.

We brengen dit heel concreet in praktijk in ons project Staartlicht. Het doel van Staartlicht is dat de mensen die op De Staart wonen Jezus leren kennen als Heer van de schepping en Hem aannemen als hun verlosser, zodat er op De Staart een gemeenschap wordt gevormd van christenen die samen God dienen, met de bijbel als basis willen leven en groeien in discipelschap.

Om dit doel te bereiken wordt er ruimte gegeven voor het aantrekken van een parttime
Pastoraal Buurtwerker

Functie
Op dit moment hebben we beschikking over een buurtgebouw op De Staart, een wijk in Dordrecht met een multiculturele samenstelling waar verder weinig tot geen kerkelijke activiteiten plaatsvindt. Er worden met grote regelmaat bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd waaruit in de afgelopen jaren mooie contacten zijn ontstaan. Naast een vast aantal trouwe bezoekers weten ook veel andere wijkbewoners onze activiteiten te vinden. We willen nu de contacten uitbouwen en zorgen voor meer beschikbaarheid in de wijk. Hoewel er veel werk wordt verzet door vrijwilligers, is deze inzet met name gericht op de activiteiten en we ervaren dat het opbouwen van relaties lastig is. We geloven dat investeren in het bouwen aan relaties in de wijk de eerste stap is op weg naar het vormen van een gemeenschap.
In het kort:
– Je gaat 12-16 uur per week aan de slag in de wijk.
– Je wordt ‘het gezicht van Staartlicht’.
– Het leggen van relaties en het vormen van een gemeenschap staat de komende jaren centraal.
– Het meedenken in het opstellen van een meerjarenplan zal ook tot je taken behoren.
– Je werkt samen met een bestaande stuurgroep.
– Het betreft een tijdelijke aanstelling

Persoonlijkheid
We zoeken iemand die met open vizier naar buiten treedt en de wijk en haar bewoners ook op die manier benadert. De wijk staat positief tegenover Staartlicht en Staartlicht staat open voor de wijk, dus vinden we het belangrijk dat de deuren van ons gebouw letterlijk vaker open staan en mensen kunnen binnenlopen voor een ongedwongen praatje, het neerleggen van problemen of vragen. Je legt makkelijk contact en vindt het niet moeilijk om met onbekenden het gesprek aan te gaan. Je legt, waar mogelijk, huisbezoeken af bij wijkbewoners. Je bent in staat makkelijk te bewegen in een multiculturele en multireligieuze groep mensen. Je zet je gaven in om mensen te bereiken en weet je hierin geïnspireerd door Jezus en afhankelijk van God.

Verwachtingen
– Je hebt een levend geloof in Jezus Christus als de weg, de waarheid en het leven, je weet je door God geroepen om daarvan te getuigen
– Je bent sensitief, voelt aan wat een ander nodig heeft en handelt hiernaar, op pastoraal of diaconaal gebied
– Je bent bereid je te verdiepen in de geloofs- en cultuurachtergrond van de mensen die je ontmoet
– Ervaring in een soortgelijke functie is een pre
– Je bent in staat vrijwilligers toe te rusten voor de taken die zij oppakken
– Je hebt HBO werk- en denkniveau en een relevante opleiding
– Je bent meelevend lid van een gereformeerde kerk
– Je bent op korte termijn beschikbaar en kunt voor de zomer starten

Wij bieden
– De uitdaging om in een mooi kerkplantingsproject mee te werken en mee te denken
– Een belangrijke rol in het verder uitbouwen van de reeds gelegde contacten
– Ruimte voor eigen ontwikkeling en initiatief
– Een salaris conform de GKv-richtlijnen voor kerkelijk werkers, opgesteld door Steunpunt KerkenWerk.

Hoe solliciteer je?
Een schriftelijke, gemotiveerde sollicitatie kun je sturen aan Berdien Meerlo via info@staartlicht.nl.
Reageren kan tot 24 april 2017. Voor vragen kun je terecht op onze website: www.staartlicht.nl of bij Eelko Kooistra (0612904386) en Johan van Dongen (0636196303).