Menu

Viaa maakt verbouwplannen bekend

Voorkant impressie Viaa

Het gebouw van Hogeschool Viaa aan Park de Wezenlanden krijgt een heel ander aangezicht. De Zwolse
hogeschool heeft daarover in de afgelopen weken medewerkers en studenten geïnformeerd. In de zomer
van 2017 starten de eerste werkzaamheden.

Het gebouw uit de jaren zestig krijgt een heel ander front en uitstraling: een lichte gevel met veel
glas. Daarnaast wordt het gebouw duurzamer.

Duurzaam
Met een warmte-koude-opslag en de vernieuwde gevel gaat het gebouw van energielabel G naar energielabel
A. Energiefonds Overijssel draagt met een gesubsidieerde lening bij aan het duurzamer maken van de
hogeschool. “Energiefonds Overijssel stimuleert het gebruik van duurzame energie in de provincie. De
energieverbetering die Hogeschool Viaa met de verbouwing realiseert is bijzonder groot. Energiefonds
Overijssel draagt daarom graag bij aan dit project”, aldus Bas-jan Blom, directeur van het fonds.

Venster
Manager facilitaire organisatie Bert-Jan Jonker is blij met het nieuwe ontwerp. “Met het vernieuwde gebouw
openen we een venster naar de samenleving. Als Hogeschool Viaa zijn we gespecialiseerd in het werken met
mensen. Wij leiden studenten op die als leerkracht, hulpverlener, pastoraal werker of verpleegkundige van
betekenis willen zijn voor andere mensen. In het ontwerp voor de nieuwe gevel laten wij zien hoe studeren,
opleiden en onderzoek in de praktijk vorm krijgt. Ik ben erg te spreken over het definitieve ontwerp en zie uit
naar het moment dat we het vernieuwde gebouw in gebruik kunnen nemen”, aldus Jonker.

Geduld
Overigens blijft de hogeschool ook tijdens de verbouwing gewoon open voor alle medewerkers en studenten,
met uitzondering van de vakanties. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd, te beginnen bij de vierde
verdieping en eindigend met de begane grond. Jonker: “Het zal soms wat geduld vragen van onze studenten en
medewerkers. Om de overlast tijdens bijvoorbeeld tentamens te beperken, zorgen we voor een
uitwijkmogelijkheid.”