Menu

Videocursus: Basiscursus Pastoraat

Wat is pastoraat?

Pastoraat is God ter sprake brengen, en op die manier de verbinding zoeken tussen geloof en het alledaagse leven. Maar… dat is makkelijker gezegd dan gedaan!

In de eerste videoles van de Basiscursus Pastoraat nemen Peter van de Kamp en Willem van der Horst je mee naar de kern van pastoraat.

Hoe breng je God ter sprake?
Wat is het pastorale ABC?
Welk verschil zit er tussen pastoraat en hulpverlening?

Gratis videoles
In deze videoles wordt niet alleen de theorie uitgelegd. Je ziet ook een live gesprek uitgebeeld tussen een pastor en een pastorant, waardoor je meteen bepaald wordt bij de praktijk.

Basiscursus pastoraat
God ter sprake brengen, dat gebeurt niet alleen in pastorale gesprekken die worden geleid door professionals of ouderlingen, maar ook in gesprekken tussen gelovigen onderling. Pastoraat: eigenlijk heeft elke christen er in de praktijk mee te maken.

De Basiscursus Pastoraat is dan ook bedoeld voor iedereen met interesse voor pastoraat en van toegevoegde waarde voor zowel ervaren pastores als ‘gewone gemeenteleden’.

In drie videolessen komen de kern van pastoraat, de verschillende vormen van pastoraat en de benodigde vaardigheden voor pastoraat voorbij. De vierde en laatste videoles in de cursus is volledig gewijd aan het narratief-hermeneutisch pastoraat.

TIP: Interview met Willem van der Horst n.a.v. deze cursus op CIP.nl

NIEUW: De pastor als tolk en gids
Een training in narratief pastoraat voor pastoraal werkers, predikanten, ouderlingen en pastoraal betrokkenen, door Willem van der Horst en Peter van de Kamp.

Tijdens deze tweedaagse PEP-cursus word je getraind in het toepassen van narratief pastoraat. De training is het vervolg op de online AKZ+ Basiscursus Pastoraat.