Wereldrecord Bijbellezen | Serious Request

In de week voor Kerst strijkt het Glazen Huis van 3FM Serious Request neer in Apeldoorn. De kerken in die stad slaan de handen ineen om Bijbellezend geld op te halen voor het goede doel: de hereniging van ouders en kinderen die door oorlog of natuurrampen elkaar zijn kwijtgeraakt.

Ze gaan het wereldrecord Bijbellezen verbreken. Dit record werd voor het eerst vastgesteld in Heerlen, twee jaar geleden. Toen stond daar het Glazen Huis en werd er geld opgehaald door negentig uur achter elkaar uit de Bijbel te lezen. Vorig jaar werd dat record verbroken in Heerenveen: 100 uur achter elkaar. En nu is de beurt aan Apeldoorn.

“Waarom we dit doen? We leven in een tijd met grote verschillen, ook tussen (Christelijke) geloofsgemeenschappen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar iets dat ons verbindt. Daarnaast zetten we ons natuurlijk graag in voor het goede doel, dus willen we ook graag geld inzamelen voor Serious Request.”

Het wereldrecord Bijbellezen wordt georganiseerd door Kerkplein7, in samenwerking met de Onze Lieve Vrouwekerk die de ruimte beschikbaar stelt. Uiteraard is iedereen van harte welkom om te komen lezen.
Meer informatie en inschrijven.

Wil je niet lezen, maar toch de actie steunen?
Klik dan hier om een donatie te doen.