Man/vrouw en ambt

‘Hoe nu verder? Een principiĆ«le verkenning’

In het novembernummer van het tijdschrift Nader Bekeken schrijft ds. Pieter Boonstra over welke weg kerken en predikanten die moeite houden met de man/vrouw en ambtbesluiten zouden kunnen bewandelen. Lees hier het volledige artikel.

Man/vrouw en ambt Opinie
Een ander fundament

Ds. Bart van Egmond betoogt in het oktobernummer van Nader Bekeken dat de synode door dit besluit de grondslag van het kerkverband fundamenteel heeft aangetast. Lees hier zijn artikel.

Man/vrouw en ambt Opinie
M/V en ambt: het commissierapport gewogen

In het juli/augustusnummer van het tijdschrift Nader Bekeken beoordeelt ds. Pieter Boonstra het rapport ‘Elkaar van harte dienen’ van de synodecommissie man/vrouw en ambt. Lees hier het volledige artikel. DaarnaastĀ  schrijft ds. Henk Drost over Gods wet: vriend of vijand? Lees hier het volledige artikel.

Publicaties man/vrouw en ambt

Over het onderwerp man/vrouw en ambt is in de loop der tijd veel gepubliceerd. In deze literatuurlijst vindt u een overzicht van een groot aantal publicaties. Of ga direct naar Inhoudelijk rapport synodecommissie (2020). De synode van Goes zal D.V. op 4 en 5 september a.s. besluiten nemen over de revisieverzoeken en antwoorden formuleren op […]

Man/vrouw en ambt
Handreiking bezinning man/vrouw en ambtbesluiten Meppel

De synode van Meppel (2017) besloot dat er Bijbels gezien ruimte is om vrouwen toe te laten tot de ambten. Ze benoemde deputaten om deze besluiten in de kerken en classes toe te lichten. Deputaten m/v in de kerk schreven daartoe deze handreiking bezinning MVeA-besluiten voor kerkenraden.