Opinie

Opinie Toerusting
Gods Woord: munitiearsenaal of voedingsbron – thema Nader Bekeken december 2022

In het decembernummer van het tijdschrift Nader Bekeken schrijft ds. Bart van Egmond: Kerkstrijd – goede kans dat je je als lezer van dit blad daarin verwikkeld voelt, of daarin verwikkeld bent geweest. Je hebt moeite met de koers van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt). Misschien ben je in discussie met je kerkenraad en heb je […]

Opinie Toerusting
De regie in de kerk – thema Nader Bekeken november 2022

In het novembernummer van het tijdschrift Nader Bekeken schrijft ds. Jan Wesseling over de manier van werken van de Regiegroep Hereniging en de Werkgroep Toekomstige Kerkorde: De fusie tussen GKv en NGK nadert met rasse schreden. In dat proces spelen de Regiegroep (RG) en de Werkgroep Toekomstige Kerkorde (WTK) een sleutelrol. Feitelijk alles loopt via […]

Opinie Toerusting
Wacht u voor wolven – thema Nader Bekeken oktober 2022

In het oktobernummer van het tijdschrift Nader Bekeken schrijft ds. Harry Wendt over de concept-kerkorde van de toekomstige Nederlandse Gereformeerde Kerken. In zijn ogen biedt die wel veel ruimte voor afwijkende meningen, maar heeft ze erg weinig oog voor het weren van dwaling. Download hier het artikel. Lees hier meer over dit nummer van Nader […]

Opinie Toerusting
Populistisch cultuurchristendom – thema Nader Bekeken september 2022

In het septembernummer van het tijdschrift Nader Bekeken schrijft Balten Pieter Hagens over rechts-conservatief denken. Download hier het artikel. Lees hier meer over dit nummer van Nader Bekeken.  

Opinie Toerusting
Opdat wij niet vergeten – thema Nader Bekeken mei 2022

In het meinummer van het tijdschrift Nader Bekeken schrijft ds. Henk Drost over de herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Lees hier het volledige artikel. Een overzicht van de inhoud van dit nummer vindt u hier.  

Opinie Toerusting
Oorlog en ideologie – thema Nader Bekeken april 2022

In het aprilnummer van het tijdschrift Nader Bekeken schrijft Erik van Alten over de oorlog in Oekraïne: Bijna 1.200 Oekraïners, onder wie vrouwen en kinderen, zijn reeds gestorven. Er dreigt een humanitaire crisis te ontstaan. En intussen zegt Rusland: ‘We willen geen oorlog, maar we hebben geen andere keus…’ Is deze bewering uit de mond […]

Opinie Toerusting Verkondiging
Gods scheppend spreken – thema Nader Bekeken maart 2022

In het maartnummer van het tijdschrift Nader Bekeken interviewt ds. Henk Drost zijn collega ds. Marten de Vries. Lees hier het volledige artikel. Een overzicht van de inhoud van dit nummer vindt u hier.  

Opinie
SCP-rapport: buiten kerk en moskee

Het rapport is hieronder te downloaden.

Opinie Toerusting Verkondiging
Gender en identiteit- thema Nader Bekeken februari 2022

In het februarinummer van het tijdschrift Nader Bekeken schrijft mw. Ida Slump-Schoonhoven over Van ‘geslacht’ naar ‘gender’. Lees hier het volledige artikel. Een overzicht van de inhoud van dit nummer vindt u hier.  

Opinie Toerusting Verkondiging
Hoe lees je de Bijbel?- thema Nader Bekeken januari 2022

In het januarinummer van het tijdschrift Nader Bekeken schrijft ds. Pieter Boonstra over Nogmaals oude of nieuwe hermeneutiek. Lees hier het volledige artikel. Een overzicht van de inhoud van dit nummer vindt u hier.  

Opinie Toerusting Verkondiging
Wereldwijde eenheid van de kerk – thema Nader Bekeken november 2021

 In het novembernummer van het tijdschrift Nader Bekeken schrijft ds. Kim Bateau over De wereldwijde eenheid van Christus’ kerk en de ICRC. Lees hier het volledige artikel. Een overzicht van de inhoud van dit nummer vindt u hier.  

Opinie Toerusting Verkondiging
Zonder aanzien des persoons – thema Nader Bekeken oktober 2021

Waar verbind je je aan? In het oktobernummer van het tijdschrift Nader Bekeken schrijft ds. Bart van Egmond over het nieuwe ondertekeningsformulier dat de Werkgroep Toekomstige Kerkorde voorstelt voor de herenigde NGK/GKv. Lees hier het volledige artikel. Een overzicht van de inhoud van dit nummer vindt u hier.