Zwolse Kerstpakkettenactie verbindt elkaar

De kerstpakkettenactie, die tien jaar geleden gestart is vanuit de GKv Koningskerk in Zwolle-Zuid, is uitgegroeid tot een grote actie van Zwollenaren voor Zwollenaren! Er worden pakketten uitgereikt door 30 maatschappelijke organisaties en vanuit alle geledingen wordt meegewerkt. De kerstpakkettenactie Zwolle wordt aanbevolen door alle politieke partijen in deze stad en door BN’ers zoals Typhoon en René Froger. En elk jaar leidt deze brede stadsactie tot heel veel blijheid en positieve energie in Zwolle.

“Het is superleuk om met anderen zinvol bezig te zijn. En samen te bouwen aan een Zwols project van betekenis” laat de organisatie weten,  “Wij maken 1750 gezonde feestdozen. Deze zijn voor de sociale minima in Zwolle zoals de Voedselbank en daklozenopvang Stichting Vrienden van de Herberg.”

De klussenlijst voor de Kerstpakkettenactie Zwolle is opengesteld en het liep meteen storm. Na een dag waren al meer dan 250 klussen van 2 uur ingevuld!

De organisatie roept huishoudens op een euro (of meer) te schenken, zodat er daadwerkelijk 1750 pakketten gemaakt kunnen worden. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld handen nodig om de gekochte producten in te pakken. Het inpakken duurt niet langer dan twee uur. “Wij zoeken ruim 700 klussers voor o.a. inzamelen en vervoeren. Voor het inzamelen wordt je ingezet om het winkelend publiek bij de supermarkt te vragen om producten. Voor het vervoer zijn mensen nodig die de ingezamelde artikelen van de supermarkt in een eigen auto laden en deze vervoeren / brengen naar de opslagplaats.”

De organisatie vindt het geweldig hoe de bekendheid van de actie groeit en veel mensen, niet-christelijk of christelijk, arm of rijk en als particulier of bedrijf, zich vrijwillig inzetten voor de sociale minima. Ze hoopt iedereen, ook andere kerken te inspireren:
“Door samen met anderen hulp te bieden, laten we Gods liefde zien!’

Help mee met de Zwolse KERSTPAKKETTENACTIE www.kerstzwolle.nl
Toon uw zorg & liefde en doe mee!

Inpakavond kerstpakkettenactie Zwolle Elvado fotografie

Inpakavond kerstpakkettenactie Zwolle
Elvado fotografie

Inzameling supermarkt Foto - Dick Hekman

Inzameling supermarkt
Foto – Dick Hekman

Delen via social media
Voor bekendheid van onze actie besteden we geen geld aan promotie zoals het plaatsen van advertenties in kranten. We zijn afhankelijk van social media om de actie onder de aandacht van Zwollenaren te brengen. Als wilt, kunt u ons daarbij helpen. Zou u misschien het promotiefilmpje van de Kerstpakkettenactie Zwolle willen delen op uw social media?
De link hiervan is: https://www.youtube.com/watch?v=WU0cCTaxToM

Blijf op de hoogte
Verder: we willen, nog iets meer dan afgelopen jaren, inzetten op informatie via social media. Bijvoorbeeld hoeveel mensen zich al hebben ingeschreven, leuke nieuwtjes over de actie, foto’s en filmpjes van de actie, maar misschien ook welke hulp nog nodig is. Als u op de hoogte wilt blijven, volg ons dan via www.facebook.com/KerstZwolle en www.twitter.com/KerstZwolle.